Δέκα tips για το ανδρικό ντύσιμο

Συμβουλές

Δέκα tips για το ανδρικό ντύσιμο

Μικρές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις αισθητά την εμφάνισή σου

Ένας άνδρας, άπειρα ρούχα, αμέτρητες επιλογές. Πολλές πιθανότητες όμως να κάνει και κάτι λάθος. Συγκεντρώσαμε τα δέκα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες στο ντύσιμό τους και παρουσιάζουμε αντίστοιχα τη σωστή επιλογή. Για να δούμε ποια είναι αυτά…

1) Μην τραβάς ψηλά και μη διπλώνεις τα μανίκια σε ένα μακρυμάνικο πουκάμισο. Προτίμησε το Master Sleeve Roll: δίπλωσε στα δυο το μανίκι πάνω από τον αγκώνα και γύρισε το κάτω κομμάτι μια φορά, ακριβώς πάνω από το κουμπί.


2) Ένα διαδεδομένο λάθος είναι πως πολλοί άνδρες φοράνε φαρδιά ή στενά τα jeans τους. Για να βρεις το σωστό μέγεθος προσπάθησε να χωρέσεις δυο δάχτυλα άνετα στη μέση κι αν τα καταφέρεις το έχεις βρει!


3) Απέφυγε τα πολύ φαρδιά και τα πολύ κοντά σορτσάκια. Προτίμησε αυτά που φτάνουν στο ύψος του γονάτου ή λίγο πιο πάνω.


4) Με εξαίρεση τις αθλητικές δραστηριότητες, οι λευκές κάλτσες απαγορεύονται! Προσπάθησε να έχεις διάφορα χρώματα και σχέδια καλτσών που συνδυάζονται με τα υπόλοιπα ρούχα σου.


5) Μη φοράς ένα ζευγάρι παπούτσια για όλες τις περιστάσεις. Ένας άνδρας με πέντε ζευγάρια παπούτσια είναι καλυμμένος: casual, αθλητικά, μαύρα επίσημα, καφέ επίσημα και μποτάκια.


6) Ισχύει πάντα ο κλασικός κανόνας που λέει ότι πρέπει να ταιριάζουν τα χρώματα της ζώνης και των παπουτσιών. Δεν έχει σημασία να έχεις την ακριβή απόχρωση, αρκεί να μην είναι εντελώς διαφορετικό το χρώμα.


7) Μη βάζεις τα casual πουκάμισα και τα πόλο μπλουζάκια μέσα από το παντελόνι. Από την άλλη, μην αφήνεις τα μακριά πουκάμισα που έχουν σχεδόν ίσιο τελείωμα, έξω.


8) Τσέκαρε το σακάκι σου να είναι άνετο. Αν είναι πολύ στενό περιορίζει τις κινήσεις των χεριών σου, ενώ αν είναι πολύ μεγάλο όταν σηκώνεις τα χέρια σου θα ζαρώνει στους ώμους.


9) Μη φοράς t-shirts με τεράστια V! Στη χειρότερη περίπτωση το τέλος του V θα πρέπει να είναι 5-7 εκατοστά κάτω από το κλειδοκόκαλο.


10) Μην περιορίζεσαι! Πειραματίσου με καινούργια στιλ και δοκίμασε διαφορετικά χρώματα, διότι ποτέ δεν ξέρεις αν θα ανακαλύψεις κάτι που θα σου ταιριάζει.

Το πως ντύνεσαι είναι ένας τρόπος έκφρασης της ατομικότητάς σου. Είναι αυτό που αμέσως λέει κάτι για σένα σε όποιον σε βλέπει. Οπότε ψάξτο λίγο παραπάνω…